business

Tweedehands leaseauto's: de slimme oplossing voor jouw wagenpark.

  • Het leasen van tweedehandswagens zorgt voor aanzienlijk lagere aanschafkosten en maandelijkse leasebetalingen (30 tot 50% minder).
  • Door tweedehandswagens te leasen, profiteren bedrijven van een grotere flexibiliteit op het vlak van contractduur (1 tot 3 jaar) en kunnen ze hun wagenpark regelmatig vernieuwen.

Met de stijgende benzine- en autoverzekeringsprijzen kunnen de onderhoudskosten van jouw wagenpark snel een financiële last worden voor jouw bedrijf. Er bestaat echter een slimme oplossing die je tijd en geld kan besparen: het leasen van tweedehandswagens. In tegenstelling tot bij de aankoop van nieuwe wagens, kan je door tweedehandswagens te leasen met betrouwbare wagens rijden voor een fractie van de prijs, terwijl ook de kosten laag blijven. 

In dit artikel gaan we dieper in op de vele voordelen van het leasen van tweedehandswagens en leggen we uit hoe deze pragmatische aanpak een sleutelrol kan spelen in het wagenparkbeheer van jouw bedrijf.

Vincent Hallez

Tu 15 nov.

Bespaar geld met het leasen van tweedehandswagens voor jouw wagenpark. 

Door tweedehandswagens te leasen voor jouw bedrijfswagenpark kun je aanzienlijk besparen ten opzichte van het kopen of leasen van nieuwe voertuigen.

Door voor iets oudere modellen te kiezen, kun je leasetarieven krijgen die een flink pak lager liggen, terwijl je nog altijd beschikt over betrouwbare en goed onderhouden voertuigen.

De aanschafkosten van tweedehandswagens zijn doorgaans 30-50% lager dan die van gelijkwaardige nieuwe voertuigen. Deze besparingen hebben een rechtstreekse impact op je maandelijkse leasebetalingen en op de restwaarde van het voertuig op het einde van het contract. Je kunt jouw jaarlijkse autobudget zo gemiddeld met 20 tot 40% verlagen door te kiezen voor recente modellen van 2 tot 5 jaar oud met een beperkte kilometerstand.

Bovenop de financiële aspecten biedt het leasen van tweedehandswagens een grote mate van flexibiliteit. Je kunt kiezen voor kortere contracttermijnen, van 1 tot 3 jaar, om jouw wagenpark regelmatig te vernieuwen met nieuwere modellen. Het stelt je ook in staat om jouw wagenpark aan te passen aan de veranderende behoeften van jouw bedrijf.

Bovendien zijn de maandelijkse leasebetalingen voor een tweedehandswagen meestal 30 tot 50% lager dan voor een gelijkwaardige nieuwe wagen. Hierdoor komt er geld vrij dat je kunt herinvesteren in de ontwikkeling van jouw bedrijf.

De btw op de aankoop van een tweedehandswagen is volledig aftrekbaar, net als voor een nieuwe wagen. Zo kun je profiteren van dezelfde belastingbesparing, maar dan voor een kleinere investering.

Hoe vind je de juiste partner voor het leasen van tweedehandswagens?

Wanneer je op zoek bent naar een leasemaatschappij voor je wagenpark van tweedehandswagens, is het belangrijk om een partner te vinden die past bij jouw specifieke behoeften. Eerst en vooral moet je je ervan vergewissen dat de leasemaatschappij gespecialiseerd is in tweedehandswagens en uitgebreide ervaring heeft met het beheer van bedrijfswagenparken. Dit zorgt ervoor dat ze de unieke vereisten van jouw wagenpark begrijpen en in staat zijn om oplossingen op maat te bieden.

Vervolgens moet je kijken naar hun dienstenaanbod om zeker te zijn dat dit overkomt met wat jouw bedrijf nodig heeft. Bijvoorbeeld of ze aanvullende diensten aanbieden, zoals onderhoud, pechhulp en brandstofbeheer, wat kan helpen om jouw budget te optimaliseren en de administratieve kosten te verlagen. Bij myway.be omvat een leasecontract alle kosten die aan de wagen verbonden zijn. 

En tot slot moet je een leasepartner kiezen met wie je een langdurige relatie kunt opbouwen. Een goede partner begrijpt jouw bedrijfsdoelstellingen en kan oplossingen op maat bieden om je te helpen jouw doelen te bereiken, nu en in de toekomst. 

Conclusie 

Geleasede tweedehandswagens vormen een aantrekkelijke financiële opportuniteit voor Belgische bedrijven. 

Door voor deze oplossing te kiezen, kun je jouw bedrijfskosten verlagen en tegelijkertijd kwaliteitsvoertuigen aanbieden aan je werknemers. Zo moderniseer je jouw wagenpark op een duurzame en verantwoorde manier.

In deze onzekere economische tijden is het belangrijker dan ooit om jouw cashflow te optimaliseren en onnodige uitgaven te beperken. Met het leasen van tweedehandswagens kun je aanzienlijk besparen op de aankoop van nieuwe voertuigen terwijl je geniet van de gemoedsrust die gepaard gaat met leasen.

Aarzel dus niet langer en kies voor winstgevendheid door in te zetten op het leasen van tweedehandswagens voor jouw wagenpark. Jouw bedrijf en jouw financiën zullen je dankbaar zijn.

CTA Button
E-mailadres
*

Laat me iets weten via gepersonaliseerde e-mail over nieuwe modellen, interessante promoties, handige diensten of andere leuke weetjes van de invoerder D’Ieteren Automotive n.v. en de leden van de groep. *

Wil je meer weten over de wie/wat/waar/waarom en hoe van de data die we over je verzamelen, neem gerust een kijkje in onze privacy policy.