business

Elektrische bedrijfswagens: laadpalen zijn een gamechanger.

  • Door laadstations te installeren, kan jouw bedrijf aanzienlijke kostenbesparingen realiseren dankzij lagere bedrijfskosten voor elektrische wagens.
  • Tal van bedrijven bieden vandaag op maat gemaakte laadpalen voor bedrijven, met geavanceerde functies.

Overweeg je het wagenpark van jouw bedrijf te vervangen door elektrische wagens? Het rijbereik en de laadinfrastructuur vormen echter vaak een belemmering. Gelukkig ontstaan er nieuwe oplossingen om de installatie van laadpalen binnen jouw bedrijf te vereenvoudigen. In dit artikel bekijken we hoe de integratie van kant-en-klare oplossingen voor bedrijven voor een revolutie zorgt in het leasen van elektrische wagens. Door de interne infrastructuur te optimaliseren, is het mogelijk om de belangrijkste belemmeringen voor de adoptie van elektrische wagens voor bedrijfswagenparken weg te nemen. 

Vincent Hallez

Vrijdag 5 jan.

De installatie van laadstations vergemakkelijkt de transitie van bedrijven

De installatie van laadstations voor elektrische wagens in jouw bedrijf kan jouw overgang naar een groener wagenpark aanzienlijk vergemakkelijken. De beschikbaarheid van laadinfrastructuur op de werkplek stelt werknemers immers gerust over het rijbereik van hun auto en moedigt hen aan om voor een elektrisch model te kiezen.

Bovendien maken slimme laadstations, aangesloten op het elektriciteitsnet van het bedrijf, een geoptimaliseerd belastingsbeheer mogelijk op basis van de behoeften en de energieproductie ter plaatse (zoals zonnepanelen). Ze analyseren het laadgedrag van de werknemers en moduleren het geleverde vermogen dienovereenkomstig om verbruikspieken te beperken.

Ten slotte bieden de zogenaamde ‘ultrasnelle’ snellaadstations een lading van 80% in ongeveer 30 minuten, zodat je zeker bent dat je voertuig beschikbar zal zijn, zelfs bij een onvoorziene gebeurtenis. Kortom, door de toegang tot krachtige laadinfrastructuur binnen jouw bedrijf te vergemakkelijken bevorder je de acceptatie van elektrische wagens door jouw werknemers en versnel je jouw overgang naar duurzamere mobiliteit.

Leasing van elektrische wagens in opmars door laadpalen

Om in het kader van leasing voor elektrische wagens te kiezen, is de beschikbare laadinfrastructuur voor bedrijven een bepalende factor. Zonder laadstations op of nabij de werkplek is het voor werknemers niet makkelijk om hun auto overdag op te laden, wat de aantrekkingskracht van elektrische wagens beperkt.

Gelukkig zijn slimme laadoplossingen in opmars. Veel fabrikanten bieden nu op maat gemaakte laadstations voor bedrijven, met geavanceerde functies zoals:

  • laadpalen reserveren en laadsessies beheren
  • optimalisatie van het vermogen in functie van de behoeften en de capaciteit van het elektriciteitsnet
  • gedetailleerde meting van het energieverbruik en de gerealiseerde CO2-besparing
  • compatibiliteit met alle soorten elektrische wagens, inclusief plug-inhybrides

Met deze kant-en-klare oplossingen kunnen bedrijven eenvoudig laadinfrastructuur inzetten voor hun werknemers en hun bezoekers. Door deze dienst aan te bieden, vergroten bedrijven hun aantrekkelijkheid en dragen ze bij aan de transitie naar een meer duurzaam vervoer. Voor leaseaanbieders biedt dit nieuwe kansen in deze groeiende markt.

Met de ontwikkeling van slimme laadstations wordt het leasen van elektrische wagens een steeds interessantere en meer haalbare optie voor bedrijven die zich zorgen maken over hun impact op het milieu. En deze trend zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Als jouw bedrijf overweegt om over te stappen op de leasing van elektrische wagens, heeft My Way een divers aanbod aan tweedehandswagens voor leasing in België. Ontdek hun mogelijkheden voor een transitie naar een groenere en zuinigere mobiliteit.

Laadpalen: verplichtingen en voordelen voor bedrijven

Als bedrijf heb je de verantwoordelijkheid om de overgang van jouw wagenpark naar elektrische wagens te vergemakkelijken. Dit houdt in dat je laadpalen op jouw terrein installeert voor je medewerkers en je klanten. Hoewel hier een investering aan voorafgaat, bieden laadstations veel voordelen op de lange termijn.

Economische voordelen

De bedrijfskosten van elektrische wagens zijn lager dan die van wagens op benzine. Door laadpalen te installeren, kun je profiteren van deze besparingen en ze doorgeven aan jouw klanten in de vorm van kortingstarieven. 

Milieuvriendelijke branding

Door laadpalen aan te bieden aan je medewerkers en je klanten, laat je zien dat je je inzet voor duurzaam ondernemen. Dit versterkt jouw milieuvriendelijk en verantwoordelijk merkimago, wat voor consumenten en werknemers alsmaar belangrijker wordt.

Productiviteit en tevredenheid van werknemers

Door op jouw werkplek laadpalen aan te bieden, maak je het voor jouw werknemers gemakkelijker om de overstap te maken naar elektrische wagens. Dit vertaalt zich in meer gemoedsrust, wat dan weer de productiviteit en het werkplezier verhoogt.

Conclusie

Kortom, de ontwikkeling van laadinfrastructuur voor elektrische wagens is vandaag een belangrijk punt om de ecologische transitie van bedrijfswagenparken te ondersteunen. Wagenparkbeheerders zullen deze dimensie moeten integreren in hun aanbestedingen bij verhuurbedrijven en oplossingen moeten kiezen die zijn aangepast aan het gebruik van hun werknemers. Deze alomvattende aanpak, waarbij wagens, laadstations en bijbehorende diensten worden gecombineerd, zal bedrijven in staat stellen hun emissiereductiedoelstellingen te halen en tegelijkertijd de productiviteit van hun teams te waarborgen. Het welslagen van deze transitie zal afhangen van de inzet van alle actoren om gezamenlijk deze grote milieu-uitdaging aan te gaan.

CTA Button
E-mailadres
*

Laat me iets weten via gepersonaliseerde e-mail over nieuwe modellen, interessante promoties, handige diensten of andere leuke weetjes van de invoerder D’Ieteren Automotive n.v. en de leden van de groep. *

Wil je meer weten over de wie/wat/waar/waarom en hoe van de data die we over je verzamelen, neem gerust een kijkje in onze privacy policy.