business

Leasing van tweedehandswagens versus nieuwe wagens: wat zijn de verschillen?

  • De restwaarde van een wagen heeft een grote invloed op de leasingkosten.
  • De maandelijkse betalingen kunnen voor een nieuwe wagen 20 tot 30% hoger zijn dan voor een gelijkwaardig tweedehands model.

Heb je ooit overwogen om een wagen te leasen in plaats van er een te kopen? Leasen is een interessante optie waarmee je een nieuwe of tweedehandswagen kunt hebben zonder eigenaar te worden. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen tussen het leasen van een nieuwe en een tweedehandswagen waar je rekening mee moet houden voordat je een contract ondertekent.

In dit artikel vergelijken we het leasen van een nieuwe en een tweedehandswagen door te kijken naar de maandelijkse kosten, de contractduur, het onderhoud en de herstellingen, de restwaarde en de opties aan het einde van het contract. Hoewel het leasen van een nieuwe wagen enkele voordelen heeft, kan het leasen van een tweedehandswagen ook een goede budgetoptie zijn, afhankelijk van jouw behoeften en prioriteiten. Door de belangrijkste verschillen tussen beide opties te begrijpen, kun je de wagenlease kiezen die het beste bij je past.

De voordelen van het leasen van gebruikte wagens

Tweedehandswagens hebben qua kosten verschillende voordelen ten opzichte van nieuwe wagens. Om te beginnen zijn tweedehandswagens over het algemeen goedkoper in aanschaf dan gelijkwaardige nieuwe wagens, wat de maandelijkse leaselasten verlaagt. Bovendien zijn tweedehandswagens al grotendeels afgeschreven, dus hun restwaarde is meestal hoger, wat zich eveneens vertaalt in lagere maandelijkse leasebetalingen.

Betaalbaardere financiering

Het leasen van tweedehandswagens biedt toegang tot nieuwere, beter uitgeruste modellen voor hetzelfde budget. Dit betekent dat je een premium tweedehandswagen kunt krijgen voor dezelfde prijs als een nieuwe basiswagen. Een tweedehandswagen leasen geeft je dus de mogelijkheid om tegen lagere kosten in een wagen van hogere kwaliteit te rijden.

Hogere restwaarde

De restwaarde van een wagen, d.w.z. de verwachte waarde op het einde van het leasecontract, heeft een aanzienlijke invloed op de leasingkost. Want hoe hoger de restwaarde, hoe lager de maandlasten. Aangezien tweedehandswagens op het moment van doorverkoop al een groot deel van hun waarde hebben verloren, is hun restwaarde meestal hoger dan die van een gelijkwaardige nieuwe wagen. Dit helpt om de totale leasingkosten te verlagen.

Een tweedehandswagen of een nieuwe wagen leasen: welke keuze is beter?

Wanneer je overweegt om een wagen te huren, moet je kiezen tussen een nieuwe of tweedehandswagen. Hoewel beide opties voordelen hebben, zijn er toch een paar belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden voordat je een huurovereenkomst ondertekent.

Kosten

De leasekosten voor een nieuwe wagen zijn meestal hoger, omdat de wagen sneller vermindert in waarde. Maandelijkse betalingen voor een nieuwe wagen kunnen zo 20 tot 30% hoger zijn dan voor een gelijkwaardig tweedehands model. 

Garantie

Nieuwe wagens vallen meestal onder de fabrieksgarantie, die bescherming kan bieden gedurende 3 jaar of 60.000 km. Een oudere tweedehandswagen heeft een beperkte garantie. 

Conclusie

Samengevat zijn er voor- en nadelen aan het leasen van nieuwe en gebruikte wagens. De beslissing hangt af van jouw specifieke behoeften en jouw budget. De tweedehands optie biedt besparingen op korte termijn door lagere initiële kosten. Voor wie de mogelijkheden van het leasen van tweedehandsvoertuigen wil verkennen, biedt My Way een g evarieerde selectie van recente modellen die perfect kunnen aansluiten bij jouw levensstijl en financiële vereisten, terwijl ze je de flexibiliteit en financiële voordelen van leasen bieden.

CTA Button
E-mailadres
*

Laat me iets weten via gepersonaliseerde e-mail over nieuwe modellen, interessante promoties, handige diensten of andere leuke weetjes van de invoerder D’Ieteren Automotive n.v. en de leden van de groep. *

Wil je meer weten over de wie/wat/waar/waarom en hoe van de data die we over je verzamelen, neem gerust een kijkje in onze privacy policy.